Deniz Kızı Gibi Doğdu!
Hindistan’da bir bebek deniz kızı gibi bacakları birbirine yapışık olarak doğdu. Bebeğin el parmakları da tıpkı bir yüzgeç gibi birbirine yapışık. Bebek “deniz kızı sendromu” olarak bilinen bir anormallikle dünyaya geldi. Bebeğin Hindistan’ın Saharanpur bölgesinde yaşayan 22 yaşındaki annesi doğum sancısıyla hastaneye götürüldü. Genç kadının doğumuna giren Doktor Arya Vandana daha önce birçok doğumsal bozuklukla karşılaşmıştı. Ancak böylesini ilk defa görüyordu. Bebeğin vücudu tıpkı bir balığa benziyordu. Bacakları birleşikti ve elleri yüzgeç şeklini anımsatıyordu.
Anne ve doktorlar gebeliğin 30.haftasına kadar bir farklılık olduğunu anlayamamışlardı. Ancak hamileliğin son dönemlerinde ultrasonla bebeğin böbreklerinin tam olarak gelişmediği saptanmıştı. Hastanedeki bütün hekimler farklı doğan bu bebeği görmek için toplandı. Bebeğin hastalığından dolayı cinsiyetini belirlemeleri mümkün olmadı.Bacakları birbirine yapışık olan ve cinsiyeti belirlenemeyen bebek doğumdan sonra yalnızca 10 dakika yaşarken, doktorlar bebeğin el parmaklarının da tıpkı balık yüzgeci gibi birbirine yapışık olmasının bu vakayı daha da dikkat çekici hale getirdiğini söyledi.
Doktorlar bebeğin vücudunun üst kısmının normal işlevlerini yapmasına karşın alt kısmının gelişmediğini belirtti.Tıp tarihine geçen dördüncü vaka olan Hindistan’daki sirenomelia vakası, aynı zamanda deniz kızı hastalığı olarak da adlandırılıyor. Dünya genelinde oldukça ender rastlanan hastalıkta anne karnındaki bebek bacakları birbirine yapışık olarak gelişir. Bu görüntüsü sebebiyle deniz kızına benzetilir. Bu hastalıkta kuyruk sokumu gibi bazı parçalar tamamen yoktur ve genital bölge iç kısımda kaldığı için cinsel organ görülmez. Genellikle idrar kesesi gelişmemiş olur ve böbrek ve boşaltım sistemi organları doğru biçimde çalışmaz. Bu sebeple bebekler doğumdan kısa bir süre sonra ölüyorlar. Bebeğin doğumuna giren Arya Vandana adlı doktor hastalığın hamilelikte aşırı ilaç alımı, vitamin eksikliği, genetik geçmiş, annenin diyabet olması gibi sebeplerden olabileceğini belirtiyor. Dünyada bu sendromdan kurtulan sadece bir bebek bulunuyor. O da 16 yaşındaki ABD’li Tiffany Yorks.
teşekkürler paylaşım için , genetik bir bozukluk olabilir.