Kuyruklu İnsan Var mı? Kuyruklu İnsan Hastalığı
Nadiren de olsa bazı insanlarda kuyruk kemiğinin on santimetreye varan bir kuyruk oluşturabildiği, bu kuyrukta kas, sinir ve damarların bulunabildiği görülüyor. Modern tıpta meningocele olarak bilinen hastalık, derinin altına gizlenmiş olan, üç ya da dört omurun kaynaşmasıyla kendini gösteriyor.
Bu hastalıkla dünyaya gelen Hintli 12 yaşındaki Chandigarh ilginç bir hayat yaşıyor. Hindistan’da yaşayan tanrı ilan edilen Arshid’e Balaji adı verildi. Arshid Ali Khan adlı kuyruklu çocuk ülkede maymunlar tanrısı Hannuman’ın dünyada yeniden can bulduğu beden olarak görülüyor. Hindu inancına sahip onbinlerce kişi kuyruklu çocuğu mutlu etmek ve duasını almak için yarışıyor.
Kuyrukla dünyaya gelenler arasında ABD’li bir şarkıcı da var. Ünlü şarkıcı ve rapçi KeSha, “Kuyrukla doğdum, küçük yaşlarımda geçirdiğim onlarca operasyonun ardından kuyruktan kurtuldum” dedi.
Yapılan araştırmalara göre dünyada 40 kuyruklu insan bulunuyor. Tıbbın gelişmesi, günümüzde bu tip rahatsızlıkların ortadan kaldırılmasında etkili olabilirken, geçmişte çok sayıda insan kuyruk uzantısı ile doğmaları sebebiyle ”şeytan” sayılarak ya toplumun dışına itiliyor, ya da annesiyle birlikte öldürülüyorlardı.
Son Yorumlar